Att arbeta som konsult

Du lämnar din intresseanmälan på vår hemsida. Därefter blir du kontaktad av en konsultchef som stämmer av dina önskemål om uppdrag.

Vi har en dialog om dina önskemål och funderingar om arbetet som konsult. Vi stämmer av dina tidigare erfarenheter och utbildningsnivå. Du lämnar önskemål om när, hur och var du vill arbeta.

Handlingar skickas in till oss såsom CV, kopia på yrkeslegitimation och eventuellt specialistbevis. Även namn och telefonnummer till tre referenspersoner samt kopia på ID-handling efterfrågas. Ansvarig konsultchef kommer att begära kontrollutdrag från IVO/HSAN och HOSP inför ditt uppdrag. Även utdrag från misstanke- och belastningsregistret kan komma att begäras.

Vi kommer överens om ett uppdrag som passar dig utifrån dina tidigare önskemål och erfarenheter. Ersättning och individuella villkor kommer du överens om med din konsultchef. Vi är flexibla och vill hitta den bästa lösningen för just dig. Presentation skickas till den aktuella vårdgivaren och om din profil stämmer bra överens med vårdgivarens önskemål och behov bokas du in.

Bokningsbekräftelse skickas till dig med aktuell information om uppdraget och de överenskomna villkoren. Vi finns tillgängliga under ditt pågående uppdrag vid eventuella frågor och funderingar.

Tidrapport skickas in via vår hemsida eller på särskild blankett enligt anvisning från din konsultchef. Vi betalar enkelt ut din lön eller din faktura efter att vi mottagit dina uppgifter.

Läkare

Du som läkare kan, oavsett specialistområde och tidigare erfarenhet, vända dig till oss för att hitta såväl långa som korta uppdrag.

Vi kommer att göra vårt allra bästa för att du ska få det du efterfrågar baserat på bland annat arbetsort, tjänstebeskrivning och arbetsperiod. Med kunder över hela landet och mångårig
erfarenhet av bemanning har vi goda möjligheter att hitta den tjänst som passar dig bäst utifrån dina önskemål.

Psykolog

Psykolog är ett yrke som behövs inom många olika verksamheter och i alla kommuner för att stödja barn och vuxna. Som psykologkonsult hos oss på Addicare får du tillgång till ett stort utbud av spännande uppdrag inom både offentlig och privat sektor. Att jobba som konsult innebär att du har chansen att skapa ditt yrkesliv efter dina behov och att du kan utvecklas i din yrkesroll.

Genom att testa nya arbetsplatser och arbetsuppgifter växer din kompetens. Det är du som bestämmer vad som blir ditt nästa steg. Du väljer var, när och hur mycket du vill jobba.

Addicare Sverige AB står för KOMPETENS – FLEXIBILITET och TILLGÄNGLIGTHET.

Vi på Addicare är övertygade om att en givande karriär som psykolog kan erbjuda båda delar. Därför får du som arbetar som psykologkonsult hos oss bra villkor i form av kollektivavtal, tjänstepension och i många fall även ersättning för boende och resa. Samtidigt som du får större frihet att styra över din arbetstid.
Vi värderar balansen, vilket gör oss till en attraktiv arbetsgivare utan även till en flexibel samarbetspartner.

Sjuksköterska

Var med och förändra människors liv och var ett stöd i deras utsatta situation – helt på dina villkor. En sjuksköterska anställd av Addicare garanteras hög lön och förmånliga villkor. Vi hjälper dig till attraktiva uppdrag oavsett var i landet du vill jobba. Bredda din meritlista och upplev möjligheterna som erbjuds som konsult inom vården.

Att arbeta som hyrsjuksköterska

Det råder stor brist på sjuksköterskor ute i landet och många sjukhus och vårdcentraler har stora behov av personal. Vi är många som tycker att sjuksköterskornas löner och förmåner bör vara bättre. Addicare som bemanningsföretag är inget undantag och vill bidra till förbättrade villkor. Hos oss får du en högre lön jämfört med många andra bemanningsföretag och vi hjälper dig att hitta ett uppdrag som passar dig. Vi är med när du vill göra skillnad!

Flexibilitet och förmåner som stafettsjuksköterska

Många gånger är vårdyrken tunga och därför bör du som arbetar som stafettsjuksköterska få tid för dig själv och samtidigt njuta av ditt arbete varje dag. Som sjuksköterska hos oss får du både en bättre lön, då vi har fördelaktiga avtal och processer med vårdgivare och förmånliga villkor i form av:

 • Vi ordnar och bekostar boende åt dig på arbetsorten
 • Möjlighet att arbeta inom hela Sverige.
 • Uppdrag som passar just dig och din situation. 
 • Försäkring och möjlighet till tjänstepension.
 • Ordnar det praktiska som behövs som t.ex. e-legitimation, intro av journalsystem m.m.
 • Trygghetsjour dygnet runt där vi alltid finns närvarande för att hjälpa dig.

Att arbeta som stafettsjuksköterska har många fördelar som du kommer att få erfara snabbt.

 • Du kan välja exakt vart du vill arbeta.
 • Arbeta under en period och byt sedan uppdrag om du vill.
 • Du väljer själv om du vill vara ledig eller arbeta under storhelger
 • Du får en bredare erfarenhet och kan bredda dina karriärmöjligheter.
 • Du får en högre lön än om du skulle vara anställd inom regionen eller kommunen. 
 • Ett bra sätt för dig att prova på olika uppdrag för att se vad du brinner för.

Lön eller fakturera?

Funderar du på starta eget företag eller har du redan vant dig vid att fakturera dina uppdragsgivare? Med Addicare som bemanningsföretag kan du välja mellan att gå som anställd eller fakturera genom ditt bolag.

Krav för att arbeta som hyrsjuksköterska

Det grundläggande kravet för att kunna arbeta som bemanningssjuksköterska är att ha svensk legitimation som sjuksköterska.

Undersköterska

För dig som har omvårdnadsutbildning kan vi erbjuda flexibla och välbetalda uppdrag som undersköterska eller vårdbiträde. Du kan antingen arbeta enstaka pass utöver ditt ordinarie arbete eller arbeta heltid som undersköterska hos oss som bemanningsföretag. Vi har ett av marknadens bästa anställningsvillkor.

Att arbeta som undersköterska på bemanningsföretag

Arbetet som undersköterska på bemanningsföretag erbjuder stor flexibilitet avseende när, i vilken omfattning och var i landet man vill arbeta. Dock råder oftast ett hinder mot att arbeta som inhyrd undersköterska mot samma arbetsgivare hos vilken man redan har en anställning. Som undersköterska kan du antingen vara anställda hos oss och erhålla ersättningen som lön eller fakturera via eget företag, och får då ett anpassat arvode.

Krav för att arbeta som undersköterska på bemanningsföretag

Det grundläggande kravet för att kunna arbeta som undersköterska hos oss är att ha utbildning i omvårdnad på minst gymnasial nivå. Är du sjuksköterskestudent eller läkarstudent kan vi oftast också ordna uppdrag som undersköterska.

Intresseanmälan!

Fyll i formuläret nedan så kommer vi ta kontakt med er och diskutera vidare. Genom att registrera dig hos oss godkänner du samtidigt våra villkor. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Behöver du hjälp med att starta eget företag ?

Vi på Addicare tycker att man ska göra det man är bäst på ! Ni kanske har viljan drömmen att styra er egen tid men har inte kunskapen av att starta sitt egna konsult bolag. Addicare har de bästa kontakterna för att hjälpa er med detta, allt ifrån att bara registrera på bolagsverket till  att hjälpa er hela vägen från bolagsverket till f-skatt och moms våra Bolags specialister ordnar även med det praktiska när det gäller bankkonto.

Hör av er om ni har frågor och vad det kommer att kosta så berättar vi mer.

Ni  kan även skicka in en intresseanmälan här intill.